A LEVELEZÉS ADATBÁZIS ÉS A CÍMJEGYZÉK HASZNÁLATA


Névjegyek exportálása és importálása vCard formátumban
A Személyes címjegyzékben található névjegyeket exportálhatja vCard fájl nevű elektronikus névjegyek formájában, és importálhatja is a címjegyzékbe az ilyen formátumú adatokat. A vCard fájlok kiterjesztése VCF, egy fájl több névjegyet is tartalmazhat. A vCard fájlok jellemző mezői közül megemlíthetjük a Név, a Megszólítás, a Telefonszám, a Fax, a Cím, az Állam és az Irányítószám mezőt. A Notes az ezekben a mezőkben található adatokat a névjegy dokumentum megfelelő mezőibe importálja.

Részletes információért kattintson az alábbi témakörök egyikére:


Névjegyek importálása más alkalmazásokból

Ha másik alkalmazásból, például a Microsoft Outlook Express programból szeretne címjegyzéket importálni, nyissa meg azt az alkalmazást, és mentse a címeket vCard (.VCF) formátumban. Ezután importálhatja az így létrejövő fájlokat a Notes programba, és kijelölheti a fájlból, hogy mely névjegyeket kívánja felvenni a címjegyzékbe.

A Lotus Organizer 6.0 lehetővé teszi egy vagy több névjegy vCard fájl formájában történő másolását, az Edit menü Copy Special parancsa segítségével. Ezt követően beillesztheti a névjegyeket a Notes Személyes címjegyzékbe.

Megjegyzés Ha cc:Mail, Microsoft Exchange, Microsoft Mail vagy Outlook Express üzeneteket és címeket szeretne konvertálni a Notes programba, kérjen segítséget a Domino adminisztrátortól. Lehet, hogy már telepítve is vannak az adatok átvételére szolgáló eszközök, az adminisztrátor pedig segítséget tud nyújtani azok használatához.

Ugrás a lap elejére

vCard fájlok importálása

A vCard (.VCF) fájlok importálhatók a címjegyzékbe, és új névjegyekké konvertálhatók.

1. A könyvjelzősáv következő ikonjára kattintva nyissa meg a címjegyzék Névjegyek nézetét.


2. Kattintson a Fájl menü Importálás parancsára.

3. Válassza a Fájltípus listában a vCard lehetőséget.

4. Tallózással keresse meg az importálni kívánt .VCF fájlt, majd kattintson az Importálás gombra. Ha csak egy névjegy található a fájlban, megjelennek annak adatai. Ha több névjegy van a fájlban, egy lista jelenik meg, amelyen csillag (*) látható minden olyan név mellett, amely már szerepel a címjegyzékben.

5. Válasszon az alábbi lehetőségek közül:

Tipp Ha az operációs rendszer mappáiban látja a vCard fájlt, úgy is létrehozhat belőle Névjegy dokumentumot vagy dokumentumokat, hogy ráhúzza a címjegyzék Névjegyek nézetére. Továbbá ha levél mellékleteként kap vCard fájlt, az abban található névjegyeket megtekintheti, ha kijelöli a névjegyet, majd a Megjelenítés gombra kattint. Azt követően a fenti lépések szerint mentheti a címjegyzékben az adatokat.

Ugrás a lap elejére

vCard fájlok exportálása

A névjegyeket vCard fájl formájában exportálhatja, amelyeket levélben elküldhet másoknak.

1. A könyvjelzősáv következő ikonjára kattintva nyissa meg a címjegyzék Névjegyek nézetét.


2. Ha szükséges, jelölje ki az exportálni kívánt névjegyeket.

3. Kattintson a Fájl menü Exportálás parancsára.

4. A Fájltípus mezőben válassza a vCard 2.1 vagy vCard 3.0 lehetőséget.

5. Adja meg a fájl nevét. A Notes automatikusan csatolja a fájlnévhez a VCF kiterjesztést.

6. Kattintson az Exportálás gombra. Megjelenik a vCard exportálása párbeszédpanel.

7. Ha a 2. lépésben kijelölte a kívánt névjegyeket, kattintson a Kijelölt dokumentumok lehetőségre.

8. Az alábbi lehetőségek közül választva állítsa be a fájl típusát azon felhasználók szerint, akiknek rendelkezésére kívánja bocsátani a fájlt:


9. Ha Notes levelezést használóknak adja tovább a fájlt, és névjegy minden lehetséges adatát meg szeretné velük osztani, a Csak az alapvető címmezők beállítás helyett válassza Az összes mező beállítást.

10. Kattintson az OK gombra.

Ugrás a lap elejére

A névjegyek megosztása más felhasználókkal

Az exportált vCard fájlokat levelekhez csatolhatja, így továbbíthatja őket Notes levelezést vagy más levelezőprogramot használók részére.

Ugrás a lap elejére

Lásd még: